Praktische informatie & digitale afname

Op deze pagina treft u praktische informatie aan over de afname van de (digitale) proeftoets, zodat u zich goed op de afname kan voorbereiden.

Afnamedata

De afname van de proeftoets duurt twee dagdelen. De afname is tijdens de afnameperiode flexibel in te plannen wanneer het u schikt. 

Veel scholen hebben te maken met klassen en leerkrachten die ziek zijn en/of in quarantaine thuis zitten. Hierdoor kan het lastig zijn om de proeftoets van de Centrale Eindtoets in te plannen. De afnameperiode van de proeftoets is daarom met twee weken verlengd.

  • De verlengde afnameperiode voor de papieren proeftoets is van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 maart. U ontvangt de opgavenboekjes eind januari.
  • De verlengde afnameperiode voor de digitale proeftoets is van 31 januari tot en met donderdag 10 maart. De digitale proeftoets is in verband met een update van Facet niet af te nemen op vrijdag 25 februari en maandag 28 februari. 

Voor scholen zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan de proeftoets.

Praktische informatie papieren proeftoets

Om uw school tijdig een rapportage te kunnen sturen, is het van belang dat u de opgavenboekjes en de antwoordbladen van de proeftoets direct na de afname retour zendt in de doos waarin u het materiaal hebt ontvangen. 

Praktische informatie digitale afname proeftoets

Rondom de afname van de digitale proeftoets moet u rekening houden met:

  • een stapsgewijze voorbereiding voor Facet; 
  • een goede internetverbinding;
  • voldoende computers voor het aantal leerlingen die de digitale proeftoets gaan maken op een bepaald moment;
  • de proeftoets kan afgenomen worden op de devices die voldoen aan de systeemeisen.

Bij het afnemen van de digitale proeftoets ondersteunen het CvTE en DUO u bij het gehele voorbereidingsproces.