Hoe vraag ik de aangepaste versies aan?

Bij het inschrijven van uw leerlingen voor de Centrale Eindtoets in de portal geeft u per leerling aan of de leerling de digitale adaptieve Centrale Eindtoets of de papieren Centrale Eindtoets maakt. 

Bij inschrijving voor de papieren Centrale Eindtoets geeft u per leerling aan of er een aangepaste versie noodzakelijk is.

Bij de inschrijving voor de digitale adaptieve Centrale Eindtoets, kunt u per leerling de aparte versie voor dove en slechthorende leerlingen aanvragen.  

Aangepaste versies papieren Centrale Eindtoets

De aangepaste versies van de papieren Centrale Eindtoets worden op een USB-stick geleverd, hierop staan alle mogelijke versies. U ontvangt 1 USB-stick per leerling die een aangepaste versie nodig heeft.

De zwart-witversie van het onderdeel wereldoriëntatie en de braille-versie moeten ook worden aangevraagd in de portal en worden als aparte producten meegestuurd.

Aangepaste versie digitale adaptieve Centrale Eindtoets

De versie voor dove en slechthorende leerlingen van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets wordt na de aanvraag beschikbaar gesteld in de portal. De hulpmiddelen hoeven niet apart worden aangevraagd. Om de verklanking aan te zetten voor een leerling, moet u deze optie aanvinken in de afnamemonitor.