Informatiebijeenkomsten Centrale Eindtoets 2023

Kiest u in 2023 voor de Centrale Eindtoets, overweegt u die keuze of wilt u meer weten over de Centrale Eindtoets? Dan nodigen wij u van harte uit om één van de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets 2023 bij te wonen.

Digitaal

De informatiebijeenkomsten zullen volledig digitaal plaatsvinden. Wij willen u online een interactieve ervaring aanbieden waarbij u het gevoel krijgt dat u op een fysieke bijeenkomst aanwezig bent. U kunt zelf een keuze maken welke verschillende sessies u wilt volgen en er is ruimte voor vragen.

Centrale Eindtoets 2023

De Centrale Eindtoets bestaat uit twee varianten: de papieren Centrale Eindtoets en de digitale adaptieve Centrale Eindtoets. 
  
De papieren Centrale Eindtoets is er op één niveau. De digitale adaptieve Centrale Eindtoets past zich tijdens de afname aan het individuele niveau van de leerlingen aan. Het is een toets op maat, geschikt en toegankelijk voor álle leerlingen. Uitgangspunt bij de Centrale Eindtoets, zowel op papier als digitaal, is dat ieder kind de kans krijgt te laten zien wat hij of  zij kan. 

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets 2023 ontvangt u informatie zodat u zich kunt voorbereiden op de afname in 2023 en een afweging kunt maken tussen de papieren Centrale Eindtoets en/of digitale adaptieve Centrale Eindtoets. 

Programma

Elke bijeenkomst begint om 14.00 uur met een plenaire opening. Daarna kunt u in twee rondes kiezen uit verschillende keuzesessies. Het programma sluit af met een vragenronde en duurt tot uiterlijk 16.15 uur. 

Wanneer?

Er worden in totaal twee bijeenkomsten georganiseerd op de volgende data: 
- Woensdag 2 november 2022 
- Donderdag 3 november 2022 

Voor wie?

De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen in het basisonderwijs die kiest of overweegt te kiezen voor de Centrale Eindtoets: bestuurders en medewerkers van bestuurskantoren, directeuren en schoolleiders, leerkrachten groep 8, intern begeleiders en ICT-professionals. 

Inschrijven

Het programma en een overzicht van de keuzesessies vindt u in het inschrijfformulier: 

Informatiebijeenkomsten Centrale Eindtoets 2023
  
Een aantal dagen voor de informatiebijeenkomsten ontvangt u per e-mail uw inloggegevens en een uitleg hoe u kunt inloggen. 

Voor de bijeenkomst van 2 november kunt u zich tot en met 31 oktober inschrijven. 
Voor de bijeenkomst van 3 november kunt u zich tot en met 1 november inschrijven.