Informatiebijeenkomsten Centrale Eindtoets 2022

Kiest u in 2022 voor de Centrale Eindtoets, overweegt u die keuze of wilt u meer weten over de Centrale Eindtoets? Dan nodigen wij u van harte uit om één van de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets 2022 bij te wonen. 

Digitaal

Net als vorig jaar zullen de informatiebijeenkomsten digitaal plaatsvinden. Hiermee voorkomen we dat er grote groepen  mensen bij elkaar komen en hoeft u niet te reizen om een informatiebijeenkomst bij te wonen. Wij willen u online een  interactieve ervaring aanbieden waarbij u het gevoel krijgt dat u op een fysieke bijeenkomst aanwezig bent. U kunt zelf een keuze maken welke verschillende sessies u wilt volgen en er is ruimte voor vragen. 

Centrale Eindtoets 2022

De Centrale Eindtoets bestaat uit twee varianten: de papieren Centrale Eindtoets en de digitale adaptieve Centrale Eindtoets.  De papieren Centrale Eindtoets is er op één niveau. De digitale adaptieve Centrale Eindtoets past zich tijdens de afname aan het individuele niveau van de leerlingen aan. Het is een toets op maat, geschikt en toegankelijk voor álle leerlingen. 
Uitgangspunt bij de Centrale Eindtoets, zowel op papier als digitaal, is dat alle kinderen de kans krijgen te laten zien wat ze kunnen. 

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets 2022 ontvangt u informatie zodat u zich kunt voorbereiden  op de afname in 2022 en een afweging kunt maken tussen de papieren Centrale Eindtoets en/of digitale adaptieve  Centrale Eindtoets. 

Programma

Elke bijeenkomst begint om 14.00 uur met een plenaire opening. Daarna kunt u in twee rondes kiezen uit verschillende keuzesessies. Het programma sluit af met een vragenronde en duurt tot uiterlijk 16.15 uur. 

Wanneer?

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd op de volgende data:

  • Donderdag 4 november 2021 
  • Woensdag 10 november 2021 

Voor wie?

De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen in het basisonderwijs die kiest of overweegt te kiezen voor de Centrale Eindtoets: bestuurders en medewerkers van bestuurskantoren, directeuren en schoolleiders, leerkrachten groep 8, intern begeleiders en ICT-professionals. 

Inschrijven

Het programma en een overzicht van de keuzesessies vindt u in het inschrijfformulier: 

Inschrijven informatiebijeenkomsten Centrale Eindtoets 2022