Informatiebijeenkomsten Centrale Eindtoets 2021

Kiest u in 2021 voor de Centrale Eindtoets, overweegt u die keuze of wilt u meer weten over de Centrale Eindtoets? Dan nodigen wij u van harte uit om één van de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets 2021 bij te wonen.

Digitale informatiebijeenkomsten 

Omdat veiligheid voorop staat en we willen voorkomen dat er grote groepen mensen bij elkaar komen, vinden de  informatiebijeenkomsten volledig digitaal plaats. Wij willen u online een interactieve ervaring aanbieden waarbij u het gevoel krijgt dat u op een fysieke bijeenkomst aanwezig bent. U kunt zelf een keuze maken welke verschillende sessies u wilt volgen en er is ruimte voor vragen.

De Centrale Eindtoets 2021 

In 2021 bestaat de Centrale Eindtoets uit twee varianten: de papieren Centrale Eindtoets en de digitale adaptieve Centrale Eindtoets.  
De papieren Centrale Eindtoets is er op één niveau. De digitale adaptieve Centrale Eindtoets past zich tijdens de afname aan het individuele niveau van de leerlingen aan. Het is een toets op maat, geschikt en toegankelijk voor álle leerlingen. Uitgangspunt bij de Centrale Eindtoets, zowel op papier als digitaal, is dat ieder kind de kans krijgt te laten zien wat hij of zij kan. 

Informatiebijeenkomsten 

Tijdens de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets 2021 ontvangt u meer uitleg zodat u zich kunt voorbereiden op de afname in 2021 en een afweging kunt maken tussen de papieren Centrale Eindtoets en/of digitale adaptieve Centrale Eindtoets. 

Programma 

Iedere bijeenkomst begint om 14.00 uur met een plenaire opening. Daarna kunt u in twee rondes kiezen uit vijf keuzesessies. Het programma sluit af met een vragenronde en duurt tot uiterlijk 16.15 uur. 

Wanneer?

Er worden in totaal twee online bijeenkomsten georganiseerd op de volgende data: 

  •  Donderdagmiddag 29 oktober 2020 
  •  Woensdagmiddag 4 november 2020 

Voor wie? 

De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen in het basisonderwijs die kiest of overweegt te kiezen voor de Centrale Eindtoets: bestuurders en medewerkers van bestuurskantoren, directeuren en schoolleiders, leerkrachten groep 8, intern begeleiders en ICT-professionals.  

Inschrijven

Het programma en een overzicht van de keuzesessies vindt u in het inschrijfformulier