Voorbeeldtoets voor Centrale Eindtoets 2018 beschikbaar

Vanaf nu kunt u de voorbeeldtoets met uw leerlingen maken. Als u de digitale adaptieve Centrale Eindtoets gaat afnemen bent u verplicht om de voorbeeldtoets af te nemen. Op die manier controleert u of alles goed werkt en zowel u als uw leerlingen maken kennis met de digitale toetsomgeving. De toets bestaat uit 25 vragen en duurt circa een half uur. U kunt de toets tot 1 april 2018 afnemen, zodat u tijdig weet of u succesvol de digitale adaptieve Centrale Eindtoets kunt afnemen.

Afname van de voorbeeldtoets

Bij de afname van de voorbeeldtoets is het van belang de omstandigheden gelijk te laten zijn aan de omstandigheden tijdens de echte afname van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets in april 2018. Denk hierbij aan het aantal leerlingen, het aantal computers, het tijdstip van de afname en netwerkbelasting. Leerlingen met recht op verklanking geeft u ook bij de voorbeeldtoets verklanking.

Om de toets te plannen, gaat u in de portal bij het tabblad "Inschrijven" naar "Toets inplannen". Vervolgens kiest u voor de voorbeeldtoets. U kunt de leerlingen die deelnemen aan de digitale adaptieve Centrale Eindtoets selecteren voor deelname aan de voorbeeldtoets. U doorloopt de overige processtappen en slaat de planning op. Meer informatie vindt u in het stappenplan